Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Μην λέτε π@π@ριές!


Βαρέθηκα να ακούω για κερδοσκοπία στα γεωργικά εφόδια και ειδικά στα λιπάσματα. Είναι κατανοητό γιατί αυτό αναφέρεται από τους παραγωγούς (πονάει ο ... τσέπη τους). Όλοι οι ενήλικες καταλαβαίνουν γιατί το έχει κάνει καραμέλα ο Αλέκος. Πιστεύω όμως ότι είναι απαράδεκτο να αναπαράγεται από συναδέλφους, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Δεν συζητάμε καν για τις βαρύγδουπες επερωτήσεις που αναπαράγουν τις σοφίες των καφενείων.

Στα λιπάσματα και βέβαια είχαμε υπερβολικές αυξήσεις τιμών. Αν οφείλεται αυτό σε καρτέλ ή κερδοσκοπία, τι έκανε η ΒΦΛ που ελέγχεται με τον ένα ή άλλο τρόπο από την Κυβέρνηση; Τι έκανε η AGRΩ (που όχι μόνο ελέγχεται αλλά και πατρονάρεται από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ);

Μήπως και αυτοί έχουν μπει "στη λογική της άγριας εκμετάλλευσης των παραγωγών και της Αγροτικής Οικονομίας"; Η μήπως έχουν ακριβύνει οι ΚΟΠΡΙΕΣ και αναγκάστηκαν να πουλάνε ακριβά;

Δεν λέω ότι η αγορά των λιπασμάτων είναι ένας τομέας αγγελικός και ρομαντικός. Αλλά να σταματήσουν οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ να πετάνε πυροτεχνήματα στην προσπάθειά τους να κρύψουν τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ τους για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Πιθανόν σύντομα, θα αρθούν οι εισαγόμενες αυξήσεις από τον καλπασμό των πρώτων υλών (του πετρελαίου συμπεριλαμβανομένου). Θα λυθεί το πρόβλημα;

Ποιος θα κάνει την τεχνική στήριξη των Ελλήνων παραγωγών; Ο Αλέκος, με τον μοναδικό του διακομματικό συνεταίρο;

Read my lips:

Ακριβό λίπασμα είναι το ΛΑΘΟΣ λίπασμα.

Προβληματικά είναι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που τα πετάξανε να κολυμπήσουν στην θάλασσα της παγκοσμιοποίησης χωρίς σωσίβιο.

Και από την στεριά ο Αλέκος φωνάζει μαθήματα κολύμβησης!

2 σχόλια:

Κάμπος είπε...

Συνάδελφε "δημοσιογράφε"
(και "μέλος 'Ενωσης Συντακτών" - ποιανής;;;)
Ποιές εταιρίες πατρονάρεις και σου τις έθιξε ο... Αλέκος; (Ποιος Αλέκος; - Γι' αυτό ξαναρωτάω: Είαι δημοσιογράφος ή... λαμόγιο?)

Geoponix (ο Γαλάτης) είπε...

Αγόρι μου, πήγαινε στον οφθαλμίατρο. Που είδες ότι είμαι δημοσιογράφος; Αν καταλάβαινες τι διαβάζεις, θα ήξερες ότι είμαι γεωπόνος.

Να σου πώ τι κατάλαβα εγώ, διαβάζοντας το σχόλιό σου;

1) Είσαι "δημοσιογράφος"
2) Οι δημοσιογράφοι πατρονάρουν εταιρίες (και υπουργούς, υπερκοματικούς "εκπρόσωπους", γενικά όποιον πληρώνει το παντεσπάνι τους.)
3) Υπάρχει δυσκολία να γίνει διάκριση μεταξύ δημοσιογράφων και λαμόγιων.
4) Κάνεις υπερωρίες για να υπερασπιστείς τον Αλέκο σου.
(Άξιος ο μισθός σου)

Δεν είναι για τα κυβικά σου εδώ μικρέ. Το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.