Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Προσοχή στις αιτήσεις ένταξης, λέει ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας


Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Σιγαλός, σε επιστολή του προς τις Διευθύνσεις Γεωργίας και ΤΟΚΑΑ, αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι Μόλις προσφάτως, λάβατε το έγγραφο 15609/22-10-2008 του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Σκιαδά για την «κατάθεση» αίτησης υποψηφιότητας για την ένταξη στη Δράση: Ενθάρρυνση επενδύσεων μικρού κόστους στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Παρατηρήθηκε λοιπόν το φαινόμενο σε ορισμένες εκ των υπηρεσιών σας, να κατατεθούν φάκελοι υποψηφιότητας και να πρωτοκολληθούν.


Ενημερώνουμε λοιπόν, για την ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος (όπως άλλωστε το ίδιο προβλεπόταν και θα προβλέπεται) ότι σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα πρέπει να έχουν προηγηθεί τα εξής:

  • Η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας & Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης.
  • Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης Λεπτομερειών (άρθ. 1, παράγρ. 4 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
  • Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την Προκήρυξη του Μέτρου. (άρθ.9, παράγρ. 1 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
  • Η δημοσιοποίηση των αποφάσεων από τις Περιφέρειες (άρθ. 9, παράγρ. 2 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
  • Η εγκατάσταση της internet εφαρμογής.
Οι παραπάνω αποφάσεις δεν έχουν εκδοθεί, η internet εφαρμογή δεν έχει εγκατασταθεί και οπωσδήποτε δεν δημοσιοποιήθηκε τίποτα σχετικό από τις Περιφέρειες.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ακολουθηθεί είναι στον «αέρα» και φυσικά, όχι μόνον διάτρητη είναι, αλλά και νομικά προσβλητέα και φυσικά ως Επιμελητήριο θα επιδιώξουμε, με κάθε τρόπο την σωστή εφαρμογή των Εθνικών και Κοινοτικών νομοθεσιών και οδηγιών και την αποφυγή παρατυπιών που θα μας εκθέσει τόσο στους ενδιαφερόμενους αγρότες, όσο και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από http://www.agrotypos.gr/ - 6/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: