Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ δαγκωτό!



Ας γέμισαν τα ιντερνετιανά (όπως λέμε ερτζιανά) με διακηρύξεις, προκηρύξεις και αποκηρύξεις.

Ας γύρισαν στο μαντρί οι κουρασμένοι.

Ας τζιχαντάρουν οι επιφώτιστοι.

Εμείς εδώ, ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ δαγκωτό!

Και αν θέλετε και λόγο, ακολουθεί:


.

1 σχόλιο:

Geoponix (ο Γαλάτης) είπε...

Δεν τα είπε βέβαια όλα μαζί ο Στρατηγός. Απλώς ο Τράγκας "ποιητική αδεία" τα κολλάει.
Θα μου πείτε τι τον βάζω (τον Τράγκα)εδώ.
1) Δεν το κρύβω ότι το απόσπασμα ήταν η αφορμή του post.
2) Δεν βρήκα άλλη σχετική ηχογράφηση.
3) Γι' αυτούς που αναφέρομαι, Τράγκας και πολύ τους είναι.

Διαβάστε (ξανά) τον Καραϊσκάκη του Φωτιάδη. Για τους βιαστικούς παραθέτω τα κομμάτια από το καλό blog "Η σκόνη της Ιστορίας"
(http://iansta.blogspot.com/2006/05/blog-post_114639904721914268.html)

Πραγματικό, όμως, ρεσιτάλ ύβρεων απίστευτης σύλληψης και γλαφυρότητας περίμενε τους Οθωμανούς συνομιλητές του, όταν αυτοί έρχονταν σε επαφές μαζί του σε περιόδους που ο Καραϊσκάκης δεν βρισκόταν στις συνηθισμένες μέχρι το 1825 γι' αυτόν συνδιαλλαγές μαζί τους για να κρατήσει το αρματολίκι των Αγράφων. Έτσι, στα 1823 ο Καραϊσκάκης λέει απευθυνόμενος στον απεσταλμένο του αρχηγού του τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα: «Έλα, σκατότουρκε... έλα
Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» (αντιγραφή απο το Ε της Ελευθεροτυπίας )

---------------------------------

Λέγεται ότι χτυπήθηκε απο φιλικό χέρι (χωρίς ποτέ να διευκρινιστεί) οτι είδε ποιός τον βάρεσε και τα τελευταία του λόγια του αθυρόστομου Καραϊσκάκη ήταν: "αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε εάν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο "