Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Geoponix(ου) Μπλοκ-ιάς


Βάλανε τα παιδιά για ύπνο και μαζεύτηκαν στο παραγώνι, να ζεσταθούν λίγο και να πουν καμμιά κουβέντα. Ο τυφλός τροβαδούρος πήρε το κλαρίνο και άρχισε να τους τραγουδάει μια ιστορία από τα παλιά, τότε που ήταν αγρότες....

Ακολουθεί η μετάφραση:

... Η Ελληνική Γεωργία μπήκε στην εποχή της Νέας ΚΑΠ ξυπόλητη στα αγγούρια. Τα μαζεμένα ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ προβλήματα, σε συνδυασμό με την καλπάζουσα οικονομική κρίση, έφεραν τους αγρότες σε απελπιστική θέση.

Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί ελέγχου και εκτόνωσης των κρίσεων, που είχαν διαπλακεί από την αγροτική περιφέρεια ως την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ξεπέρασαν τα όριά τους και άρχισαν να καταρρέουν.

Καρατομήθηκε ο Ιφιγένειας αλλά η πείνα επέμενε.
Βάλανε τον Πυροσβέστη να συμμαζέψει τα πράγματα, με Consigliere τον Κουφό (ή το αντίστροφο).

Που λέτε, ανταμώθηκε ο Πυροσβέστης με τον Καπετανάκη του κάμπου, τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Πως να το πουλήσουνε όμως στους αγριεμένους απέξω, που θα παίρνανε και λιγότερα από τους χωριανούς τους (των απομέσα);

Τους αφήσανε λοιπόν να κάνουν την επαναστατική τους γυμναστική, με το σκεπτικό του Καραγκιόζη: Θα με δείρει, θα ιδρώσει, θα αρρωστήσει, θα πεθάνει.

Έτσι οι αγρότες έτρεξαν, φώναξαν, προκάλεσαν τον κοινωνικό αυτοματισμό και ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα χωριά τους, με το χιλιάρικο ως τριχίλιαρό τους (όπως οι πυρόπληκτοι).

Βοήθησαν και τα παπαγαλάκια του Agrocert, καθώς και οι υπάλληλοι των αφεντικών που χρώσταγαν χάρες στον Κουφό.

Τα Τέμπη μετονομάσθηκαν Νέα Βάρκιζα και έμεινε μόνο ο Βαγγέλης να τραγουδάει αντάρτικα. Των λίγων που πήραν τα βουνά, βρέθηκαν πρώτα τα κεφάλια να κρέμονται στην ΑΤΕ.

Έσβησε η φωτιά, πάνε όλοι για ύπνο. Αύριο η συνέχεια:

Geoponix(ου) Οδύσσεια ή καλύτερα:

Ανάψτε το φως να οργανωθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: