Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Η ΠΟΣΕΓ

(ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ)


Στις 6 Μαΐου εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή της ΠΑΣΕΓΕΣ κατά της ΠΟΣΕΓ.

Κατηγορία: Συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου.

Αφορμή: Η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΓ στις 27/3/2007, για την απευθείας ανάθεση του ΟΣΔΕ 2007 στη ΠΑΣΕΓΕΣ.

Μία ανακοίνωση που ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά, δυστυχώς παραμένει επίκαιρη, τόσο γιατί οι πράξεις που καταγγέλλει επαναλαμβάνονται, όσο και γιατί τα ερωτήματα που θέτει μένουν αναπάντητα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεπερνούν τα 1,5 δις ευρώ (δηλαδή έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί) και κανενός δεν ίδρωσε (ούτε ιδρώνει) το αυτί.

Η ΠΟΣΕΓ, από το 2003, καταγγέλλει τις απευθείας αναθέσεις ως παράνομες και τις σχέσεις ΥΠΑΑΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ ως σχέσεις διαπλοκής, μέσα από τις οποίες συντηρείται, επιβιώνει και «εκσυγχρονίζεται» το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων.

Η ΠΟΣΕΓ, όλα αυτά τα χρόνια, δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ εφαρμόζουν το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) με τρόπο που παραβιάζει συστηματικά τη κοινοτική νομοθεσία, αναπαράγει την διαπλοκή και την κακοδιαχείριση, εξυπηρετεί τους ημετέρους, δημιουργεί λάθη στις καταχωρήσεις και προβλήματα στους ελέγχους, καθυστερεί τις πληρωμές των αγροτών και προκαλεί δημοσιονομικές διορθώσεις (πρόστιμα) στην χώρα.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ με την αγωγή της θέλει να φιμώσει την ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή της ΠΟΣΕΓ. Θέλει να κάμψει τη σθεναρή της στάση. Θέλει να συνεχίσει το έργο της χωρίς ενοχλητικές παρεμβάσεις, σε μία δύσκολη περίοδο, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση από το Γενάρη του 2007 έχει θέση τη χώρα μας σε κατάσταση επιτήρησης για το ΟΣΔΕ.

Εμείς κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε καμία πίεση, σε κανέναν εκβιασμό.

Εμείς θα συνεχίσουμε, με το ίδιο πάθος και την ίδια επιμονή, να υπηρετούμε την αλήθεια και το δίκαιο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε κάθε πτυχή του μεγάλου σκανδάλου που λέγεται ΟΣΔΕ.

Για μας οι σημερινοί μας κατήγοροι είναι, στη συνείδηση των αγροτών και των γεωπόνων που υπηρετούν τη γεωργία μας, οι πραγματικοί κατηγορούμενοι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος - Ο Γ. Γραμματέας

Geoponix: Σήμερα βάζω απλώς την ανακοίνωση της ΠΟΣΕΓ. Από Δευτέρα ελπίζω να βρω τον χρόνο να το αναπτύξω λίγο το θέμα.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αγροτική: Η Goldman Sachs του ΥΠΑΑΤ;


Ποιά Τράπεζα δίνει προκαταβολές των επιδοτήσεων όταν δεν μπορούν να δοθούν κανονικά και στην ώρα τους; Ποιός πληρώνει τους τόκους;

Ποιά Τράπεζα δίνει "σιτηροδάνεια" (όπως λέμε θαλασσοδάνεια) στους "στρατηγούς του βουνού και του κάμπου";

Ποιά Τράπεζα, παράνομα και σε καταστρατήγηση κάθε έννοιας ανταγωνισμού, βάζει χέρι στους λογαριασμούς των αγροτών για να πληρώνονται τα χρέη τους μόνο προς τις Ενώσεις (και στην ίδια βέβαια), αποκλείοντας από την διαδικασία τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα;

Μα η Μεγάλη Φίλη των αγροτών!

Και είναι τόσο φίλη τους, που τους έχει υποθηκεύσει όλη την ακίνητη περιουσία, όλα τα σπίτια και τα χωράφια, για να τους δίνει το Α.Δ.Α. τους (Ανοικτό Δάνειο Αγροτών). Δεν τους στενοχωρεί καθόλου.

Δεν ρωτάει αν το Α.Δ.Α. γίνεται απαστράπτον ΝΑVARA, καλάθια και μπουκάλι στους "ναούς της τέχνης" και άλλες "παραγωγικές" επενδύσεις.

Παραλίγο βέβαια να τα καταστρέψουν όλα πριν λίγα χρόνια κάποιοι άμυαλοι (και τσιράκια της Μέρκελ προφανώς) που σκέφτηκαν να εισάγουν την Αγροκάρτα. Ακούς εκεί το Α.Δ.Α. να πηγαίνει μόνο για εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών και άλλων εξόδων της αγροτικής παραγωγής! Και τα κορίτσια στα κωλόμπαρα τι θα κάνουν; Θα (ξε)γίνουν πουτάνες;

Ευτυχώς πάει-πέρασε και αυτό. Συνεχίζεται το νανούρισμα των αγροτών. Και σε κάθε έκτακτη ανάγκη (γάμος ή βάφτιση), παίρνουν και κανένα μαναροδάνειο. Όλα as usual.

Όταν καμιά φορά δεν με παίρνει ο ύπνος και σκέφτομαι διάφορα, μου περνάει από το μυαλό η σκέψη:

Αν τώρα, που θα πουλήσουμε τα ασημικά για να πληρώσουμε, ως χώρα, τον γερμανό μπακάλη για κάνα χρόνο ακόμα, σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και ρουφήξει η Budensbank την Αγροτικούλα;

Σε ποιόν θα ανήκουν τα χωράφια και τα ελιοπερίβολα;

Σε ποιόν τα χωριά μας;

Ό,τι δεν πέτυχαν τα Panzer θα το καταφέρουν τα εξώδικα;

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σχέδιο Νόμου "Συνέχισης της Μάσας"



Ενδιαφέρον το άρθρο 72 του Σχεδίου Νόμου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ» που αναφέρεται στο ΟΣΔΕ 2010!!!

Διαβάστε το προτεινόμενο Άρθρο 72 και την αντίστοιχη Εισηγητική Έκθεση.

Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται;

Στην εξαίρεση (από διαγωνισμό) για το 2010 υπάρχει επιπλέον εξαίρεση (εξαίρεση της εξαίρεσης δηλαδή ή εξαίρεση στο τετράγωνο - ώ εξαίρεση) για να γίνει η συνήθης απευθείας ανάθεση καθώς "για λόγους τεχνικούς η σύμβαση μπορεί να ανατεθεί μόνο σε συγκεκριμένο φορέα"!

Σοβαρό κράτος έχουμε και σοβαρούς "επιστήμονες" στο να αμολάνε μελάνι για να κρύψουνε τις πομπές τους.

Δεν ξέρεις Κατερίνα μου αν σήμερα (15/4/2010) συντρέχουν οι "τεχνικοί λόγοι" να γίνει "διαπραγμάτευση" μόνο με τον "συγκεκριμένο" φορέα;

Αν εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον υπουργική απόφαση, με προγενέστερη της σημερινής ημερομηνία, που πιστοποιεί μόνο έναν φορέα πρέπει ή δεν πρέπει να διωχθείς για εξαπάτηση της Βουλής και όλων μας;

Αν δεν υπάρχει σήμερα η απόφαση πιστοποίησης, δεν πρέπει να διωχθείς για απάτη και παράνομη ανάθεση όταν όπως ανακοίνωσες έχεις ήδη υπογράψει την 262355/26-3-2010 Υπουργική Απόφαση, που αναφέρεται στις "πύλες εισαγωγής (ΕΑΣ) του φορέα που πιστοποιήθηκε (ΠΑΣΕΓΕΣ)";

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού τι λέει για διάταξη νόμου που δεν προστατεύει τους μη αγρότες και τους ρίχνει ανήμπορους στα σαγόνια της ΜΑΣΕΓΕΣ; Ξεφύγαμε από τους κουμπάρους και πέσαμε στους γκόμενους;

Κύριε Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το πράγμα πλέον δεν μαζεύεται με τίποτα, ό,τι ντρίπλες και να κάνει η "τεχνοκράτισσα" του ΥΠΑΑΤ.

Βγες τώρα και να πεις στον κοσμάκη ότι θα πάς στο ΔΝΤ για δανεικά ώστε να πληρώσεις τα πρόστιμα που θα σου σβουρίξουνε φέτος οι Κοινοτικοί.

Και τότε θα δεις φεστιβάλ ντομάτας!

.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Μαγειρέματα στο ΓΕΩΤΕΕ...



Θα προσθέσω λίγο πρασινάκι ακόμα και θα βγεί ένας Πρόεδρος, να "γλείφει τα δάκτυλά σου" (Υψηλοτάτη)!







Σημείωση: Η ημερομηνία του post είναι σημαδιακή μεν, δεν έχει όμως σχέση με το περιεχόμενο, δυστυχώς ...