Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αρχίζει το Champions League...


Ένα είναι σίγουρο: Φέτος δεν θα βαρεθούμε καθόλου!

Το ΓΕΩΤΕΕ, επιτέλους, αποφάσισε ομόφωνα στο τελευταίο ΔΣ να σηκώσει το γάντι (που μας πέταγαν στα μούτρα τόσα χρόνια).

Να κινηθεί, δηλαδή, ενάντια στην προσπάθεια του ΥΠΑΑΤ και της ΠΑΣΕΓΕΣ να διαιωνίσουν τις "πελατειακές κομματικές σχέσεις" μέσω του αμαρτωλού ΟΣΔΕ.

Για να δούμε: Θα γίνει η ΠΑΡΑΝΟΜΗ πληρωμή των 25 μυρίων; Θα γίνει ΦΕΤΟΣ η ψηφιοποίηση; Θα επιστρέψει ποτέ η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στο ΥΠΑΑΤ; Η λογική;

Ε ρε και να φέρουμε κανένα διπλό στο Χέιζελ!

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ποιός αμόλησε το Δελτίο Τύπου (και μυρίζει);


Σήμερα επιτέλους κατάλαβα πως λειτουργεί το σύστημα της ενημέρωσης στον χώρο.

Κάποιος που "τα έχει" (γιατί τα παίρνει από τον κρατικό κορβανά) πληρώνει κάποιον (κάποιους) δημοσιογράφο (ους), ώστε να φτιάχνει (ουν) αφειδώς Δελτία Τύπου, για κάθε θέμα της επικαιρότητας.

Με τον τρόπο αυτό παρουσιάζει τα πράγματα "στρογγυλεμένα", εμφανίζοντάς τα από την δική του (του κάποιου που "τα έχει") οπτική γωνία.

Η μεγάλη επιτυχία της μεθόδου οφείλεται και στο γεγονός ότι σχεδόν ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέσα (portals, blogs, εφημερίδες) αναδημοσιεύουν ΑΜΑΣΗΤΗ την έτοιμη τροφή. Ιδιαίτερα τα "φτωχά" μέσα, δεν έχουν τους πόρους να δημιουργήσουν δικό τους, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ περιεχόμενο.

Το τελευταίο Δελτίο - Μελάνι Σουπιάς, ανακατεύει τα λόγια του Υφυπουργού Παπαδόπουλου στην Βουλή και καλλιεργεί την εντύπωση ότι υπήρξαν άγονοι διαγωνισμοί για το ΟΣΔΕ την χρονική περίοδο 2005-2007. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. Διαγωνισμοί έγιναν για την ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ. Η συμπλήρωση, παραλαβή και εισαγωγή των αιτήσεων γινόταν με ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, μέσω του γνωστού Μνημονίου της ντροπής.

Ήμουν έτοιμος να ρίξω ένα στόλισμα στον Παπαδόπουλο και για λόγους τεκμηρίωσης μπήκα στο site της Βουλής και κατέβασα τα πρακτικά της συζήτησης. Η κουβέντα που διάβασα δεν περιγράφεται σωστά στο "πονηρό" Δελτίο. Και είναι και ενδιαφέρουσα.

Για να σχηματίσετε την δική σας άποψη, σας μεταφέρω εδώ τα πρακτικά της Βουλής (επεξεργασμένα ώστε να αφαιρεθούν τα άσχετα, περί Ολυμπιακής, κομμάτια κυρίως :)

Ο σχολιασμός μου επί της ουσίας των λεχθέντων σε επόμενο post.

Κατεβάστε τα Πρακτικά (πατήστε στο όνομα): Πρακτικά Βουλής

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Γαλατοφρένεια




Να 'σαι καλά, γελάσαμε πάλι!


.


Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΕΕΕΕΠ! Μας βλέπουνε!



Ακυρώσανε τον διαγωνισμό και μετά μούγκα επί του θέματος, όταν είδαν ότι δεν υπήρχε νομίμως η δυνατότητα να δώσουνε την δουλειά στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Παραμυθιάσανε την Μπόελ (φαίνεται ότι το τράβαγε και ο οργανισμός της) ότι "δεν θα το ξανακάνω Κυρία" και "από τώρα θα είμαι καλό παιδί".

Έχουν υπογράψει νέο Μνημόνιο Συνεργασίας (= Σύσταση Συμμορίας) από 31 Μαρτίου 2009 και θα φέρουν, εκ των υστέρων, στην Βουλή Τροπολογία για την πληρωμή των λύτρων (από την τσέπη μας).

Το μπάχαλο και την πατέντα που θα πέσει φέτος (από το Πάσχα ως τα Χριστούγεννα) δεν θα τα έχει δει ούτε το ΟΣΔΕ της Ζιμπάμπουε.

Στα παλικάρια άνοιξε και η όρεξη και θέλουν να μην αφήσουν ούτε ψιχουλάκι αμάζευτο. (Άσχετο: Πως το λέει ο λαός; Υπουργοί και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια;)

Μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση. Και παράπλευρες απώλειες.