Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Και "βίντεο" έχουμε ...


Και σε μας στείλανε "βίντεο" από την διαμαρτυρία των γεωτεχνικών στο ΥΠΑΑΤ.


Ας είναι καλά ο Ζωγραφίξ που έτυχε να περνάει από εκεί.



Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα (να έχετε κατά νου τις περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες της εποχής μου):







Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Αμαρτίες γονέων ...



Και καλά Αλέκο, εσύ δεν ελπίζεις τίποτα και είσαι ελεύθερος να κάνεις το κέφι σου.

Τα κακόμοιρα τα "παιδιά" σου δεν τα σκέφτηκες, που τριγύριζαν έρημα και μόνα στην Συνέλευση;

Ήταν που δεν τους έδινε σημασία κανείς, τους έριξε και ένα "μπερντάχι" στο τέλος ο Πρόεδρος, χαντακώθηκαν.

Τα λυπήθηκα και αυτά, και το "ορφανό" που κάνανε παρέα.

Δεν λέω, κάνανε σαν παιδιά τις ζημιές τους.

Ήταν ανάγκη όμως να πληρώσουν και τις μαμακίες του μπαμπά τους;

Αλέκος the Great


Αλέκο,

Εκ μέρους όλων των γεωτεχνικών θέλω να σε ευχαριστήσω για την μεγάλη συνεισφορά σου στο συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Χρειάστηκε να επέμβει η διάνοιά σου, για να μετατρέψεις μια συνηθισμένη εκδήλωση σε δυναμική διαμαρτυρία.

Χρειάστηκε να οχυρωθείς πίσω από ασπίδες και γκλομπ για να έχεις την πρώτη σου συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ και τους Προέδρους των Ομοσπονδιών.

Χρειάστηκε να δώσεις τις εντολές στα ΜΑΤ για να δουν και οι πιο αδιάφοροι συνάδελφοι πως ο μόνος δρόμος είναι η μετωπική αντιπαράθεση μαζί σου.

Δεν περίμενα τόσο ξεκάθαρη δήλωση από μέρους σου, να δείξεις τόσο ωμά πόσο υπολογίζεις τους γεωτεχνικούς και πως βλέπεις την συνεργασία μαζί τους.

Να ξέρεις, όταν όλοι θα σε έχουν ξεχάσει (ακόμα και στην εκλογική σου περιφέρεια), εμείς θα σου ανάβουμε ένα καντηλάκι, ελάχιστη τιμή και αναγνώριση στον πολιτικό τιτάνα που άνδρωσε τον συνδικαλισμό μας.

Γειά σου Αλέκο, δέν θα μας λείψεις.

Γράμμα από το μέτωπο





Αν και αυτό δεν είναι “δημοσιογραφικό” blog, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος στην μεγάλη αποκάλυψη της ημέρας:










Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω την πραγματική πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, σε αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλιά του υπουργείου.




Στην επόμενη φωτογραφία, συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι των γεωτεχνικών μετά από “συνεργασία” με την προαναφερόμενη ηγεσία.



Και το γράμμα (από το μέτωπο):

Πρωτοφανή και αδικαιολόγητα επεισόδια συνέβησαν σήμερα στην συγκέντρωση των Γεωτεχνικών μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα:

Μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης και ειρηνικής εκδήλωσης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων προσπάθησε να επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο «κρυπτόμενος» Υπουργός μέσω των υπαλλήλων του Γραφείου του διεμήνυσε ότι δεν αποδέχεται την αντιπροσωπεία των Γεωτεχνικών και το ψήφισμα.

Με την ανακοίνωση της προσβλητικής συμπεριφοράς του Υπουργού που θυμίζει «άλλες εποχές», οι συγκεντρωθέντες Γεωτεχνικοί οργίσθηκαν και αποφάσισαν ομόφωνα να μην επιστρέψουν την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους που κατακτήθηκαν με κοινωνικούς αγώνες.

Στην προσπάθεια να επιδοθεί το ψήφισμα οι συγκεντρωθέντες αντιμετωπίστηκαν με ξυλοφόρτωμα από τις δυνάμεις καταστολής. Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν.

Τα γεγονότα αυτά καταγράφηκαν από τις κάμερες και ενημερώθηκε ο «κρυπτόμενος» Υπουργός.

Εν μέσω των επεισοδίων, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης μας ενημέρωσε ότι ο Υπουργός είναι διατεθειμένος να συναντήσει την αντιπροσωπεία και να παραλάβει το ψήφισμα.

Οι συγκεντρωθέντες αποδέχθηκαν την πρόταση και η αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στον 6ο όροφο περιμένοντας τον κ. Υπουργό.

Δυστυχώς ο κ. Κοντός στην συνάντηση επανέλαβε την γνωστή του επικοινωνιακή τακτική, Μόλις άρχισε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ την ενημέρωση, ο κ. Κοντός άρχισε τις επικριτικές παρατηρήσεις και δημιούργησε αμέσως ένα κλίμα σύγκρουσης και προκλητικής αντιπαλότητας.

Διέκοψε αμέσως την συνάντηση και απεχώρησε προφασιζόμενος ότι αντιμετωπίζεται εχθρικά από τους Γεωτεχνικούς.

Το σκηνικό που έστησε ο κ. Κοντός είναι γνωστό και προμελετημένο.

Οι Γεωτεχνικοί καταγγέλλουν την αχαρακτήριστη και προκλητική στάση του Υπουργού και καλούν τον Πρωθυπουργό της χώρας να ενδιαφερθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα, γιατί όσο παραμένει ο κ. Κοντός ως Υπουργός τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση στους αγρότες, τους καταναλωτές και τους Γεωτεχνικούς.

Σε κάθε περίπτωση η παραμονή του σημερινού Υπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι προβληματική και καταστροφική για την Ελληνική Γεωργία.
Από παντού έρχονται μηνύματα αγανάκτησης. Αν ο Υπουργός προσποιείται ότι δεν τα αντιλαμβάνεται, κάποιος ας τον «ενημερώσει» και να τον επαναφέρει στην τάξη.

Αν δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του Αγροτικού τομέα υπάρχει και η παραίτηση.

Αν ο ίδιος δεν το κάνει υπάρχει και Πρωθυπουργός σε αυτή την χώρα.


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών (ΠΟΣΕΓ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ)
Κτηνιατρικός Σύλλογος Μικρών Ζώων
Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ)
Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων (ΠΑΚΙΔΑ)
Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ)
Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου
Πανελλήνιος Σύλλογος Γεωλόγων Δημοσίου
Πανελλήνιος Σύλλογος Ανέργων Γεωπόνων

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Re: Re: Κώστας Καραμανλής εξαγγελίες αέρος (κοπανιστού!)


Αγαπητέ Κώστα,

Δεν σου κρύβω ότι ήταν μια έκπληξη για μένα που μπήκες στον κόπο να μου γράψεις. Ξέρω πόσο κουραστικές είναι οι περιοδείες (και να πρέπει να φιλήσεις τόσα παιδάκια και τόσες νέες αγρότισσες, να ανεβαίνεις στα τρακτέρ για λόγο σε κάθε χωριό κτλ).

Ελπίζω να ξεπρηστούν γρήγορα τα πόδια σου, γιατί έχεις να πας και στις Βρυξέλλες, να υποστηρίξεις τα δίκαια των αγροτών (μη μου πεις ότι ξέχασες που το υποσχέθηκες!). Τι να σου κάνω, αυτόν έβαλες! Τρέξε τώρα!

Γι' αυτά που μου γράφεις τώρα:

Χαίρομαι που επιτέλους κατάλαβες τι τρέχει με τα αγροτικά. Τι να σου κάνω; Δεν έβαζες υπουργό τον Αυτιά να σου τα εξηγάει και καλύτερα;

Αν και είμαι λίγο πιεσμένος στην δουλειά τελευταία, εντάξει. Στέλνε ό,τι θέλεις και θα στο μεταφράσω στα "πραγματικά" (όπως λέμε ελληνικά). Για λίγο καιρό όμως. Μέχρι να "διευθετήσεις" το θέμα.

Ο Α και ο Γ δεν νομίζω ότι θα κάνουν τη δουλειά, είναι άσχετοι με τον χώρο και θα τους φάει λάχανο το "κατεστημένο". Ο Β έχει δυνατότητες, είναι τεχνοκράτης, αν δεν αρχίσει τις κακές παρέες θα τσουλήσει.

Πάντως, δύσκολα τα πράγματα. Τόσα χρόνια μ @μ @ κίες, έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο. Κόπηκε και η πίστωση... Όποιον και να βάλεις, μην περιμένεις και θαύματα. Όσο είχες τον Θόδωρο και ρετουσάριζε τις ειδήσεις, κάτι γινότανε. Τώρα, άντε βρες άλλον. Δεν βρίσκεις καλούς τεχνίτες στις μέρες μας.

Αρκετά με την δουλειά. Είδες τίποτα καλό τελευταία; Το "Quantum Of Solace" δεν έλεγε και τίποτα. Σαν τον Τατούλη, όλο πυροτεχνήματα. Εμένα μου αρέσουν τα science fiction, ξέρεις του στυλ "Η Πρωθυπουργός". Αλλά τελευταία "τα έχουμε δει" όλα, δεν μας κάνει εύκολα κάτι εντύπωση.

Τους χαιρετισμούς μου στη Νατάσσα και τα παιδιά. Από του χρόνου, που θα ξελασκάρεις από τις υποχρεώσεις, να βρεθούμε καμιά φορά. Να φέρω και τα δικά μου, να πάμε σε καμιά παιδική χαρά.

Ο "φίλος" σου

Geoponix

Ας πάμε να αποχαιρετήσουμε τον Αλέκο μας


Αγαπητοί συνάδελφοι.

Ο Αλέκος που τόσο αγαπήσαμε (και μας αγάπησε), όπως όλα δείχνουν, δεν θα συνεχίσει για πολύ να είναι Υπουργός μας.

Τελευταία ευκαιρία να τον χαιρετήσουμε θα είναι την Παρασκευή, που θα γίνει η συγκέντρωση στην Αχαρνών.

Μην χάσετε την ευκαιρία.

Σας βάζω και την πρόσκληση:

ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Καθημερινά διαπιστώνουμε όλοι ότι ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας συρρικνώνεται και το αγροτικό εισόδημα μειώνεται δραματικά. Είναι το αποτέλεσμα της ασκούμενης αγροτικής πολιτικής στη χώρα μας,

· χωρίς σύγχρονο και συγκεκριμένο μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα,
· χωρίς την επιστημονική και την τεχνική υποστήριξη των παραγωγών στην παραγωγική διαδικασία,
· χωρίς να υπάρχει επαρκώς στελεχωμένος, σύγχρονος και συντονισμένος διοικητικός μηχανισμός.

Τα πάντα προχωρούν στον «αυτόματο πιλότο».

Παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, να παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη εικόνα στον αγροτικό τομέα, η πολιτική αυτή δεν άντεξε, όπως άλλωστε αναμενόταν, και κατάρρευσε.

Τώρα φάνηκαν τα πραγματικά προβλήματα στο εισόδημα των αγροτών (αδιάθετα αγροτικά προϊόντα, κατάρρευση των τιμών, αγρότες σε απόγνωση), στην ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων (μείωση εξαγωγών, αύξηση εισαγωγών) και στη ποιότητα και ασφάλεια των παραγομένων και εισαγομένων αγροτικών προϊόντων (διατροφικά σκάνδαλα).

Οι γεωτεχνικοί έχουμε πολλές φορές επισημάνει τα προβλήματα και έχουμε κάνει προτάσεις, αλλά οι Πολιτικές Ηγεσίες και ιδιαίτερα ο σημερινός υπουργός ΥΠΑΑΤ, μας αγνοούν. Έχουμε επισημάνει ότι :

· Ο ρόλος του Υπουργείου έχει πλέον περιορισθεί στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και έχει εγκαταλειφθεί ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του αγροτικού τομέα.
· Οι υπηρεσίες γεωργίας έχουν αποδιοργανωθεί και διαλυθεί, γιατί έχουν κατακερματισθεί στο Υπουργείο, στις Περιφέρειες και στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και αδυνατούν να στηρίξουν και να υλοποιήσουν αναπτυξιακά προγράμματα του Υπουργείου.
· Η ανάθεση αντικειμένων και αρμοδιοτήτων σε Οργανισμούς και Ανώνυμες Εταιρείες του Υπουργείου, με ταυτόχρονη απαξίωση των Δ/νσεων του Υπουργείου, χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι, προσθέτουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου και στη στήριξη του αγροτικού τομέα.
· Η καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας, κοινοτικής (διαδικασίες χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων ΟΣΔΕ) και εθνικής (Π.Δ. 344/2000 ‘’Επαγγελματικά δικαιώματα γεωτεχνικών’’) και η μεροληπτική ανάθεση έργου σε Συνεταιριστικές Οργανώσεις και μελετών, χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ούτε τη διαφάνεια υπηρετούν, ούτε τους αγρότες εξυπηρετούν, ούτε τα προβλήματα του αγροτικού τομέα επιλύουν.
· Η τελευταία επινοηθείσα τακτική ανάθεσης σε επιτροπές και ομάδες εργασίας, του χειρισμού πολλών σημαντικών αντικειμένων και μάλιστα με παχυλές αμοιβές στα μέλη τους, απαξιώνει τις καθ’ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες και δημιουργεί ελεγχόμενους και κατευθυνόμενους μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται οι διατιθέμενες πιστώσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και τη στήριξη του εισοδήματος των πραγματικών αγροτών.
· Η επαρκής στελέχωση και ο συντονισμός των υπηρεσιών γεωργίας παραμένει ζητούμενο και ταυτόχρονα αίτημα και αγωνία εκατοντάδων αδιόριστων γεωτεχνικών, αλλά και αγροτών.
· Τα γεωτεχνικά πανεπιστήμια αγωνιούν για την έλλειψη αντιστοίχησης των παρεχομένων σπουδών στους φοιτητές τους, με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
· Η επιστημονική απαξίωση, η οικονομική υποβάθμιση και η διαφοροποίηση των αμοιβών μεταξύ εργαζομένων με όμοια προσόντα και απασχολουμένων με τα ίδια αντικείμενα, έχει δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία και τελικά στη διάλυση των υπηρεσιών.

Συνάδελφοι γεωτεχνικοί,

Ο κατήφορος αυτός δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει να σταματήσει.

Η συνεχιζόμενη επιστημονική και επαγγελματική απαξίωση και αποξένωση από τα επιστημονικά και γνωστικά μας αντικείμενα και η οικονομική μας υποβάθμιση, επιβάλλουν μια οργανωμένη και μαζική πανγεωτεχνική αντίδραση για την ουσιαστική αντιμετώπισή τους.

Οι συνδικαλιστικοί και επαγγελματικοί φορείς των γεωτεχνικών που υπογράφουμε, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με πανγεωτεχνική συγκέντρωση την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008, ώρα 11 πμ, στο χώρο του κεντρικού κτιρίου του Υπουργείου ΥΠΑΑΤ (Αχαρνών 2).

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε μαζικά στην πανγεωτεχνική συγκέντρωση και στις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Η παθητική αντίδραση τελείωσε.

Είναι αγώνας που μας αφορά όλους.

Είναι ευθύνη όλων και καθενός ξεχωριστά να αντιδράσει.
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ :
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών (ΠΟΣΕΓ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ)
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος Μικρών Ζώων
Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ)
Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων (ΠΑΚΙΔΑ)
Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ)
Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου
Πανελλήνιος Σύλλογος Γεωλόγων Δημοσίου
Πανελλήνιος Σύλλογος Ανέργων Γεωπόνων

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Κώστας Καραμανλής: Εξαγγελίες αέρος (κοπανιστού)!



Πρωθυπουργέ μας, σε ανέβασε ο Κοντός σε καμιά καρέκλα να τα πεις αυτά; *

Για πόσο ακόμα θα τον αφήνεις να σε εκθέτει έτσι, να σε κατεβάζει και σένα σε επίπεδο Γκόρτζου και να σε βάζει να παπαγαλίζεις δεκάρικους σε επαρχιακά καφενεία;

Σκέφτηκες την περίπτωση να είναι σατανική συνομωσία του με τον "πράσινο" Τζανέτο ή ακόμα χειρότερα με την δικιά σου "σε αναμονή", να σε παρουσιάσουν στον αγροτικό κόσμο σαν να ζεις μέσα στο γυάλινο βιντεοκλάμπ της Ραφήνας;

Επειδή δεν δέχομαι, σαν Έλληνας πολίτης, να είναι μέσα στην άγνοια ο Πρωθυπουργός μας, δώσε μου πέντε λεπτά προσοχή, να σου εξηγήσω τι πράγματι είπες. Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά θα τα κάνω όσο πιο λιανά γίνεται, μήπως και καταλάβεις τι "σκούπα" πρέπει να πάρεις.

1) Έγκαιρη καταβολή:
Ποια έγκαιρη και ποια καταβολή;
Το Ελληνικό Κράτος δεν έχει ακόμα καταφέρει να αποκτήσει αξιόπιστο μηχανισμό ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ που κάνουν οι αγρότες, για να πάρουν τις επιδοτήσεις. Η διαχείριση 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ τον χρόνο γίνεται από την κλίκα των γαλαζοπράσινων "εκπροσώπων", που μπήκαν στο σβέρκο των αγροτών και του ΥΠΑΑΤ , αλλά και στην τσέπη ΟΛΟΥ του Ελληνικού λαού.

Έλεγχο κάνει ένας Οργανισμός που συνδιοικείται από αυτούς που υποτίθεται ότι ελέγχει, και επιπλέον δουλεύει με ελάχιστο και, κυρίως, εποχιακό προσωπικό.
Τεράστιες οι καθυστερήσεις και τα λάθη κάθε χρόνο (είτε από ανεπάρκεια είτε από σκοπιμότητα), τεράστιες οι αδικίες σε βάρος άσχετων αγροτών, καθώς και οι ωφέλειες των ημετέρων.

Κάθε Δεκέμβριο το κράτος παίρνει ΔΑΝΕΙΟ από την Αγροτική 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ και δίνει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ το 50% της επιδότησης, για να μην γεμίσει τρακτέρ η πλατεία Συντάγματος χριστουγεννιάτικα. Το υπόλοιπο 50% δίνεται όταν και όπως-όπως κλείσουν οι "υπερεσίες" την διαδικασία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ τι επιδοτήσεις έχει ήδη πάρει και τι έχει λαμβάνειν.
Η μαμά "ΕΟΚ" τα βλέπει και μειδιά. Κάθε χρόνο μας ρίχνει και ένα πρόστιμο, με αποτέλεσμα να πληρώνει τα κερατιάτικα και ο τελευταίος μικροσυνταξιούχος. 1.100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ έχουμε πληρώσει τα τελευταία χρόνια! Γιατί δεν πήγε ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ κανένας (δεν λέω για φυλακή, μπορεί να τους έχεις και κουμπάρους);

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ είναι και τα 170 εκατομμύρια της εξισωτικής που λες ότι θα δώσεις άμεσα. Τώρα μόλις οι "υπερεσίες" τελειώσανε με την περσινή επιδότηση. Κάτσε να πάρουν μια ανάσα και θα ασχοληθούν και με την φετινή.

2) Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωργικοί Σύμβουλοι:
Τα πρώτα είναι ένα ακόμα καφενείο με μεγάλη ταμπέλα. Δεν έχουνε αρμοδιότητες, δεν έχουν έμπειρο προσωπικό, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι ένα άλλοθι του ΥΠΑΑΤ, για να λέει ότι παρέχει υπηρεσίες στους αγρότες και το ίδιο είναι κάτι περισσότερο από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αχαρνών (και μερικά μικρότερα στα γύρω στενά).

Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι είναι μεγάλη καραμέλα, που σε κέρασε και εσένα η συμμορία του ΥΠΑΑΤ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ από το Κράτος οι αγρότες.

Είναι ένα πρόγραμμα της 4ης Περιόδου, μικρού προϋπολογισμού, με το οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ θα επιδοτούνταν κάποιοι λίγοι αγρότες, να αγοράσουν από ιδιώτες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συμβουλές. Ανέλαβε την υλοποίηση το ΓΕΩΤΕΕ, το οποίο όμως στην συνέχεια ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ, γιατί δεν πειθαρχούσε στην συμμορία. Αφού έφτασε να εξεγερθεί και ο δικός σου, ο Νομάρχης της Άρτας, φαντάσου τι του ζητούσαν. Τώρα προσπαθούν να κατευθύνουν τα ευρώπουλα στην γνωστή "Κοινοπραξία", να πάει μαζί με την λεία από το ΟΣΔΕ, το ποσοστό του ΕΛΓΑ και τα άλλα προγράμματα.

The bottom line (όπως λένε και στη Σχολή Φλέτσερ του Tufts) is ότι οι έλληνες αγρότες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ από την Κυβέρνησή σας.

Δεν έχετε τις "υπερεσίες" να το κάνετε, ΕΧΕΤΕ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ στους επιστήμονες του χώρου και στον φορέα τους, το ΓΕΩΤΕΕ, και έχετε αγκαλιάσει τους πολυπράγμονες γαλαζοπράσινους βαρόνους του αγροτικού χώρου, οι οποίοι σας τραβάνε, μαζί και τους αγρότες, στον βυθό.

3) Δ' ΚΠΣ. (4η Προγραμματική Περίοδο το λένε τα golden boys της Αχαρνών):
Τελειώνει ο δεύτερος χρόνος που έπρεπε να τρέχει και ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ δεν είναι έτοιμες οι "υπερεσίες" σας να το τρέξουν. Ξέρετε τι περιλαμβάνει; Ένα σωρό ανειλημμένες υποχρεώσεις από το Γ' ΚΠΣ, ένα σωρό "τεχνικά έργα" και ΨΙΧΟΥΛΑ για τους αγρότες.

Για την κοσμογονία "έργων" θα μιλήσω σε επόμενο post, stay tuned. Προς το παρόν άσκηση για το σπίτι: Είναι τυχαίο ότι επικεφαλής της "Ειδικής υπηρεσίας" είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών;

Βέβαια πως να τρέξει, όταν όλα γίνονται με outsoursing, όταν μαθαίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ το περιεχόμενο των Υπουργικών Αποφάσεων όταν λαμβάνουν το ΦΕΚ που έχουν δημοσιευτεί;

Πως να τρέξει, όταν η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, που είναι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ κατά την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (που πληρώνει, μην ξεχνάτε) γίνεται όλο με τους ίδιους "πολυπράγμονες" (που φοράνε βέβαια διαφορετικά "καπέλα" κάθε φορά) και ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του χώρου;

Πως να τρέξει, όταν στο γραφείο του Υπουργού μπαίνει όποτε θέλει το ΔΣ του Συλλόγου "Μας αρέσει το Πλέξιμο" Άνω Αγουλινίτσας, ενώ ΑΡΝΕΙTAI να συναντηθεί και να συνεργαστεί με το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ;

4) Νέα Γεωργία:
Πες καλύτερα ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Νέα Γεωργία είναι η έλλειψη πρότασης και καθοδήγησης από το ΥΠΑΑΤ στους αγρότες, η οποία αναπληρώνεται με λόγια κούφια και ... από τηγανίτα τίποτα.

Την περιέγραψαν μήπως οι 13 μελέτες που ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ; (Αλήθεια που κρύψατε αυτό το απόσταγμα σοφίας που ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ;)

Πιστοποιημένη είναι η φέτα, γιατί είναι σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι;
Πιστοποιημένο και βαμβάκι, γιατί οι αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ;
Πιστοποιημένο και λάδι, γιατί οι ελιές θα μείνουν αμάζευτες;
Πιστοποιημένα κηπευτικά, γιατί 80% της Λαχαναγοράς είναι εισαγόμενα;
Πιστοποιημένο και καλαμπόκι, γιατί η ΒΙΑΜΥΛ θα γίνει ξενοδοχείο;
Πιστοποιημένη και η βιοαιθανόλη, μήπως την είδες πουθενά;

Με την τόση καινοτομία, ποιός να το φανταζόταν ότι θα φτάναμε στο σημείο να πούμε: Πού 'σαι ρε Τζουμάκα!

Και μην μου πεις για τον κρόκο, εκεί που σε περιφέρανε. Αν μπορούσαν να βάλουνε στην Θεσσαλία, θα πεινάγανε όλοι. Και η Κοζάνη μαζί.

5) Τα συγκεκριμένα μέτρα (δύο τον αριθμό):
Για το πρώτο, δες στο 1, στο τέλος. Είναι προκαταβολή, με δανεικά!
Για το δεύτερο, δες μερικά post πριν ( Ο Αλέκος Κοντός στηρίζει τα καρτέλ!)

Ας σου κάνω το χατήρι και να δεχθώ ότι ΟΛΑ αυτά τα χρήματα θα πάνε στους αγρότες (που δεν είναι έτσι). Πάρε το κομπιουτεράκι.

150.000.000+170.000.000=320.000.000 : 300.000 (κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δες προκήρυξη ΟΣΔΕ) = 1.067 ευρώ έκαστος

Μην γίνεσαι τσιγκούνης! Προεκλογικά, πέρσι, μοίραζες τριχίλιαρα.

Δεν το αναθέτεις σε εκείνο το καλό παιδί που υπολόγισε πως οι τράπεζες χρειάζονται 29 δισεκατομμύρια για βοήθεια, μετά από τόσα χρόνια υπερβολικής κερδοφορίας;

Συγνώμη που σε κούρασα, αλλά κάποιος έπρεπε να σου πει πως έχουν τα πράγματα. Οι δικοί σου ασχολούνται με άλλα, που να ξέρουν τι γίνεται πέρα από το Da Capo και τα κανάλια της TV.

Είμαι στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με τιμή

Geoponix


* «Την έγνοια μας για τον αγροτικό κόσμο την δείχνουμε στην πράξη», τόνισε ο κ. Καραμανλής, «πρώτον, με την έγκαιρη καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, δεύτερον, με τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης και τους γεωργικούς συμβούλους, τρίτον, με την ένταξη στο Δ΄ ΚΠΣ, έργων υποδομής και προγραμμάτων που δίνουν νέα πνοή και ώθηση σε όλη την περιφέρεια, τέταρτον με το νέο μοντέλο της ελληνικής γεωργίας που στοχεύει στην ποιότητα στα πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης που εξασφαλίζουν αυξημένο εισόδημα στους παραγωγούς, και πέμπτον με τη λήψη πολύ συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης:-με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης για να ενισχυθούν, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται, οι δικαιούχοι αγρότες, και-με την άτοκη χρηματοδότηση των ενώσεων που συγκεντρώνουν δημητριακά, έτσι ώστε να δοθεί η προκαταβολή τώρα στους παραγωγούς και να διατεθεί το προϊόν αργότερα με πιο ικανοποιητικούς όρους». Από το www.flash.gr

Ανθ' ημών Γουλιμής!


Βρε Οστρογότθοι!

Το ξέρουμε ότι είναι ενοχλητικοί οι Γεωτεχνικοί και ο Υπουργός δεν θέλει να τους βλέπει.

Είναι όμως δυνατόν, στο site του Υπουργείου ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, στην κατηγορία "Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις", να μην έχετε το ΓΕΩΤΕΕ;

Και να προτείνετε το ΚΕΚ Αιγέας (που είμαι σίγουρος ότι είναι ένα από τα ΠΟΛΛΑ αξιόλογα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΚ) και τη Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους (χρήσιμοι και αυτοί);

Τόσο έχουν ψυχρανθεί (εδώ γελάμε, είναι λογοπαίγνιο) οι σχέσεις μας;

(Και μην μου πείτε ότι το έχετε στους ¨Εποπτευόμενοι Φορείς", γιατί τον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ τους έχετε και στα δύο.)

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Ο Καραμίχας ψεύδεται ασύστολα!

.
Λες ψέματα Τζανέτο! *

Απορώ πως χώρεσαν ΤΕΣΣΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ και ένας κουβάς λάσπη σε είκοσι λέξεις ...

Το κάνεις για να σε λυπηθούνε τα συντρόφια ή έχεις χάσει επαφή και νομίζεις επίσης ότι η υγρασία που νοιώθεις οφείλεται στο ότι ψιχαλίζει;

1) Οι ΓΕΩΠΟΝΟΙ δεν σου έχουν τραβήξει ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΓΗ. Δεν θέλουνε να πάρουνε τα λεφτά σου (που έχεις κερδίσει με τον ΙΔΡΩΤΑ του προσώπου σου). ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ έχουν κάνει στον Εισαγγελέα και έχεις λάβει κλήση σε δίκη για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ (Ξέρεις: Χειροπέδες, φυλακή -λέμε τώρα.)

2) Δεν γίνεται αυτό κάθε μέρα, ούτε καν κάθε χρόνο (αν και θα έπρεπε). Δύο φορές έχει γίνει και μόνο για την πρώτη σε παραπέμπει ο Εισαγγελέας, παρέα με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Σάγγος = παράπλευρη απώλεια). Ο τότε Υπουργός (Δρυς - αυτός έπρεπε να καθήσει δίπλα σου στο εδώλιο) έστριψε δια του ... μνημονίου (θα έρθει στο δικαστήριο, σαν μάρτυρας). Για την δεύτερη την γλίτωσες, γιατί έπρεπε να σε παραπέμψει με τον τότε Υπουργό Τσιτουρίδη (και αυτό σήμαινε παραπομπή στην Βουλή για άρση ασυλίας του - ήταν φρέσκος ο Καραμανλής τότε και δεν το σήκωνε το κλίμα).

3) Δεν σε σύρανε στα δικαστήρια (ώστε να έχεις την ευκαιρία να πεις: "Είμαι αθώος κύριε Πρόεδρε"!). Έχει πάρει δύο αναβολές μέχρι σήμερα. Για να δούμε την τρίτη και φαρμακερή...

4) Το "γιατί" το ξέρεις. Για την ποινική ευθύνη τα γράφει και ο Εισαγγελέας στο ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ. Για την πολιτική (και συνδικαλιστική και ηθική) διάβασε καμιά εφημερίδα! Τα έχουν γράψει και το ΓΕΩΤΕΕ, η ΠΟΣΕΓ, ακόμα και οι αγρότες που υποτίθεται πως εκπροσωπείς.

Αρκετά με τα ΨΕΜΑΤΑ. Ας πούμε και καμιά ΑΛΗΘΕΙΑ:

ΕΣΥ έχεις κάνει αγωγή στην ΠΟΣΕΓ και ζητάς ΧΡΗΜΑΤΑ (500.000 ευρώπουλα. Έχουν ακριβύνει τόσο τα κοχίμπας, οι σουίτες και οι τζιπούρες;)

Λες να μην "τα πάρει" ο Έξαρχος όταν μάθει ότι τους φλόμωσες στο ψέμα και την διαστρέβλωση;


* "κάθε μέρα μου τραβάνε οι γεωτεχνικοί και από μία αγωγή και με ..σέρνουν στα δικαστήρια και δεν ξέρω το γιατί" (Είπε ο "αποκαλυπτικός" Καραμίχας, σύμφωνα με το 4epohes.blogspot.com)
.

Όλοι οι Γεωτεχνικοί στα χωράφια! Γρήγορα!

  • Το είπε ο Τζανέτος. *
    Τι περιμένετε; Γρήγορα!

    Και για να οργανωθεί το τσιφλίκι καλύτερα, ας μοιράσουμε τις δουλειές:

    · Οι Γεωλόγοι να αρχίσουν το σκάψιμο (καταπότες, κανένα πηγάδι).
    · Οι Γεωπόνοι το ζευγάρι (με τα ΒΟΔΙΑ) και όργωμα. Κανένα σκαλισματάκι, κλάδεμα, θέρισμα, αλώνισμα, λίχνισμα κ.ο.κ.
    · Οι Κτηνίατροι άρμεγμα (πρωί - απόγευμα), πάχνιασμα, κανένα κουβά νερό (άν βρουν οι Γεωλόγοι). Και μην ξεχάσετε να πετάξετε στο χωράφι τις ΚΟΠΡΙΕΣ (θα τις σκορπίσουν οι Γεωπόνοι).
    · Οι Δασολόγοι να πάνε στο δάσος για ξύλα. Έρχεται χειμώνας, χρειάζονται ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ (ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ) για το τζάκι, θέλουμε να πήξουμε και το γάλα...
    · Οι Ιχθυολόγοι (χμ ...?) Ας φτιάξουν κανένα καφέ στους διεκπεραιωτές ή να τους φέρουν κανένα τσιπουράκι. Με ΜΕΖΕ βέβαια (χταποδάκι, αθερίνα), γιατί η διεκπεραίωση ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ.

    Και το βραδάκι για ύπνο νωρίς, να είστε ορεξάτοι την επόμενη.

    Ο Τζανέτος (με τους διεκπεραιωτές) θα αργήσει λίγο. Θα έχει τραπέζι τον Αλέκο. Άντε τυχεράκηδες (αν περισσέψει τίποτα) το σακούλι αύριο δεν θα έχει μόνο ψωμί και κρεμμύδι.


    * "Στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο που κάνουμε εμείς θέλουμε τους Γεωτεχνικούς στο χωράφι και όχι ..ως διεκπεραιωτές. Αυτό το αντικείμενο το γνωρίζουν οι Ενώσεις και εμείς και το κάνουμε καλά" (Είπε ο "απολαυστικός" Καραμίχας, σύμφωνα με το 4epohes.blogspot.com)

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ο Αλέκος Κοντός στηρίζει τα καρτέλ!


Ναι είναι αλήθεια! Ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με 150 εκατομμύρια, από τα δικά μας λεφτά, τον φίλο του τον Κοκκινούλη, για την συγκέντρωση των ΣΙΤΗΡΩΝ.

Μην αρχίζετε να φωνάζετε. Θα σας εξηγήσω γιατί ο Κοκκινούλης έφτιαξε καρτέλ (που τώρα το στηρίζει ο Κοντός) και γιατί διαφωνώ με το μέτρο, όπως αυτό εξαγγέλθηκε.

Ξεκινάμε με τον ορισμό: "Καρτέλ, σύμφωνα με τα λεξικά, σημαίνει συμμαχία ανεξάρτητων μεταξύ τους επιχειρήσεων αλλά ομοειδούς δραστηριότητας, προκειμένου να ελέγξουν τις τιμές, την παραγωγή και τον ανταγωνισμό στον κλάδο τους" και "Τελικώς, όπως φαίνεται στην περίπτωση του γάλακτος, το εμπορικό παιχνίδι των επιχειρήσεων σε συνθήκες ολιγοπωλιακής αγοράς το πληρώνει ο καταναλωτής" (Kathinerini.gr)

Και συνεχίζουμε με μια μικρή υπενθύμιση για το τι έγινε φέτος με το σκληρό σιτάρι: Η τιμή κατά την συγκομιδή ήταν 30+ λεπτά το κιλό. Ο Κοκκινούλης και η παρέα του έβαλαν στόχο να συγκεντρώσουν τα σιτάρια των παραγωγών τους και να τα πουλήσουν ακριβότερα. Ως εδώ τίποτα το επιλήψιμο. Στην πορεία της διαπραγμάτευσης με οίκους του εξωτερικού και ενώ η τιμή είχε φτάσει στα 35+ λεπτά το κιλό, για τους δικούς τους λόγους δεν το πουλήσανε αλλά βάλανε ψηλότερο στόχο, στα 40 λεπτά. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε λόγω ερασιτεχνισμού, πολιτικών φιλοδοξιών ή ήταν απλά μια κακή επιχειρηματική επιλογή.

Η συνέχεια βέβαια δεν είχε happy end, η τιμή του σιταριού έχει πέσει κάτω από τα 30 λεπτά (και έχουν υπάρξει και έξοδα) και άρχισε το στρίμωγμα για το πώς θα πληρωθούν οι αγρότες για την σοδειά τους. Για να μην αναφέρω εδώ το γεγονός ότι οι αποθήκες είναι γεμάτες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποθηκευτεί το καλαμπόκι που συγκομίζεται το φθινόπωρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην περαιτέρω κατρακύλα της τιμής του (του καλαμποκιού).

Και ερωτώ:

· Ήταν ή όχι μια επιχειρηματική επιλογή να μην πωληθεί το σιτάρι στα 37-38 ή 39 λεπτά; Ατυχής βέβαια, αλλά δεν ήταν επιλογή;
· Ποιός εκτίμησε και με ποιά στοιχεία ότι το σιτάρι θα μπορούσε να πουληθεί 40 λεπτά φέτος;
· Η συγκέντρωση του προϊόντος και η προσπάθεια να επιτευχθεί ψηλότερη τιμή είχε σαν στόχο το κέρδος βέβαια. Αν είχε πουληθεί το σιτάρι 70 λεπτά το κιλό θα μας είχε μοιράσει κανένας ένα μέρος από τα κέρδη;
· Αν η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση είναι αρνητική, γιατί θα πρέπει τώρα που τα πράγματα πήραν αρνητική τροπή να μοιραστούμε ΟΛΟΙ την ζημιά;

Πρόβλημα με την διάθεση του σιταριού δεν υπήρξε φέτος. Υπήρξαν καλές και κακές επιλογές και θα πρέπει να μην επιβραβευτούν οι δεύτερες.

Για το καλαμπόκι η κατάσταση είναι διαφορετική. Η όποια λογική διόρθωση της τιμής του στρεβλώθηκε από την επίδραση άλλων αγροτικών προϊόντων (αποθηκευμένο σιτάρι, φυγή καλλιεργητών βαμβακιού, τεύτλων, βιομηχανικής τομάτας) και την πιστωτική κρίση που συνέπεσε με την συγκομιδή του και αυτό είχε αποτέλεσμα την παράλογη πτώση της τιμής.

Και εδώ υπάρχουν ερωτήματα:

· Ποιός είχε τα στοιχεία για την έκταση της καλλιέργειας φέτος και την αναμενόμενη παραγωγή;
· Ποιά ήταν η πρόβλεψη για την τιμή του καλαμποκιού (αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος ή ικανός στην Ελλάδα να κάνει προβλέψεις τέτοιου είδους);
· Ποιός άφησε τους κτηνοτρόφους να αγοράσουν ενσίρωμα με τιμή που αν αναχθεί σε καρπό καλαμποκιού είναι 30+ λεπτά το κιλό;
· Έχει ενεργοποιηθεί η παρέμβαση τώρα που η τιμή έχει πέσει κάτω από τα 10 λεπτά το κιλό;
· Ποιός συνυπέγραψε στη Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι η τιμή παρέμβασης 10 λεπτά; Ποιός είναι υπεύθυνος να είναι η τιμή παρέμβασης ανάλογη με το κόστος παραγωγής;
· Ποιός έπρεπε να έχει σχέδιο δράσης για την έξοδο από την κρίση;
· Πότε ο Κοντός κατάλαβε ότι υπάρχει πρόβλημα; Όταν το είχε καταλάβει και ο περιπτεράς στο τελευταίο χωριό της Θεσσαλίας;
· Θέλει ο Κοντός να βοηθήσει τους παραγωγούς ή να σηκώσει τον Κοκκινούλη από το καναβάτσο; Τι θα γίνει με τους παραγωγούς που ΗΔΗ έχουν πουλήσει το καλαμπόκι τους κάτω από 10 λεπτά γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή;

Για να το μαζέψουμε λίγο:

Η αγορά του σιταριού το καλοκαίρι κινήθηκε σε πλαίσια αποδεκτά, ενώ ακόμα και σήμερα είναι ενεργή (αλλά πιο κάτω όμως). Επομένως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ παρέμβαση του Υπουργείου, γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες φορολογούμενοι να επιδοτούν κάθε αποτυχημένη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ προσπάθεια. Αν ανοίξει αυτός ο δρόμος, να ανακοινώσει ο Αλογοσκούφης που θα κάνουν αιτήσεις για οικονομική βοήθεια οι χιλιάδες δοκιμαζόμενοι μικροεπαγγελματίες της χώρας.

Η αγορά του καλαμποκιού έχει καταρρεύσει τελείως, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να πουλάνε (όταν μπορέσουν) κάτω του κόστους. Να υπολογιστεί το κόστος παραγωγής και να βρεθεί τρόπος ΟΛΟΙ οι παραγωγοί να εισπράξουν προκαταβολή τουλάχιστον το κόστος.

Τα χρήματα να πάνε στους ΑΓΡΟΤΕΣ και ΟΧΙ στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ή στις ΕΝΩΣΕΙΣ για οφειλές.

Όπως συζητιέται για τις τράπεζες, να γίνει αυστηρή εποπτεία και έλεγχος ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ των αγροτών.

Αν δεν γίνουν τα παραπάνω:

Να γίνουν ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε όλες τις εφημερίδες με φωτογραφία του Υπουργού και συνέντευξή του για την "άλλη γεωργία". Την γεωργία στην οποία θα καπνίζουν κοχίμπας οι λίγοι και θα ντρέπονται να βγουν στο καφενείο οι πολλοί.

Να δώσει και καμιά συμβουλή ο Υπουργός, τι να σπείρουν φέτος οι αγρότες. Καλαμπόκι, βαμβάκι ή σιτάρι; Και μην πει για καρπούζια, το είχε κάνει άλλος.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Μην λέτε π@π@ριές!


Βαρέθηκα να ακούω για κερδοσκοπία στα γεωργικά εφόδια και ειδικά στα λιπάσματα. Είναι κατανοητό γιατί αυτό αναφέρεται από τους παραγωγούς (πονάει ο ... τσέπη τους). Όλοι οι ενήλικες καταλαβαίνουν γιατί το έχει κάνει καραμέλα ο Αλέκος. Πιστεύω όμως ότι είναι απαράδεκτο να αναπαράγεται από συναδέλφους, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Δεν συζητάμε καν για τις βαρύγδουπες επερωτήσεις που αναπαράγουν τις σοφίες των καφενείων.

Στα λιπάσματα και βέβαια είχαμε υπερβολικές αυξήσεις τιμών. Αν οφείλεται αυτό σε καρτέλ ή κερδοσκοπία, τι έκανε η ΒΦΛ που ελέγχεται με τον ένα ή άλλο τρόπο από την Κυβέρνηση; Τι έκανε η AGRΩ (που όχι μόνο ελέγχεται αλλά και πατρονάρεται από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ);

Μήπως και αυτοί έχουν μπει "στη λογική της άγριας εκμετάλλευσης των παραγωγών και της Αγροτικής Οικονομίας"; Η μήπως έχουν ακριβύνει οι ΚΟΠΡΙΕΣ και αναγκάστηκαν να πουλάνε ακριβά;

Δεν λέω ότι η αγορά των λιπασμάτων είναι ένας τομέας αγγελικός και ρομαντικός. Αλλά να σταματήσουν οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ να πετάνε πυροτεχνήματα στην προσπάθειά τους να κρύψουν τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ τους για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Πιθανόν σύντομα, θα αρθούν οι εισαγόμενες αυξήσεις από τον καλπασμό των πρώτων υλών (του πετρελαίου συμπεριλαμβανομένου). Θα λυθεί το πρόβλημα;

Ποιος θα κάνει την τεχνική στήριξη των Ελλήνων παραγωγών; Ο Αλέκος, με τον μοναδικό του διακομματικό συνεταίρο;

Read my lips:

Ακριβό λίπασμα είναι το ΛΑΘΟΣ λίπασμα.

Προβληματικά είναι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που τα πετάξανε να κολυμπήσουν στην θάλασσα της παγκοσμιοποίησης χωρίς σωσίβιο.

Και από την στεριά ο Αλέκος φωνάζει μαθήματα κολύμβησης!

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Κύριε Υπουργέ, ιδού η Ρόδος ...


Προς Υπουργό κ. Κοντό, ενταύθα.

Κύριε Υπουργέ,

Τον τελευταίο καιρό γίνεστε αποδέκτης "ενοχλητικών" ερωτήσεων από δημοσιογράφους, ανακοινώσεων από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, επιστολών από απασχολούμενους στον χώρο.

Αν πιστεύετε ότι έχετε συγκροτημένο αντίλογο σε όλα αυτά, υπάρχει η χρυσή ευκαιρία να απαντήσετε εφ'όλης της ύλης. Το βήμα θα είναι στημένο στην ετήσια συνέλευση του ΓΕΩΤΕΕ, στην οποία σίγουρα το Επιμελητήριο θα σας έχει καλέσει.

Είναι χρυσή ευκαιρία να απευθυνθείτε στους χιλιάδες των γεωτεχνικών, στους επιστήμονες που εργάζονται στον τομέα της ελληνικής οικονομίας στον οποίο προΐστασθε. Να τους εξηγήσετε το όραμά σας για την ελληνική γεωργία και τον ρόλο που τους επιφυλάσσετε σε αυτή.

Είναι χρυσή ευκαιρία να αποστομώσετε τους κακόπιστους που σας κατηγορούν ότι έχετε εγκαθιδρύσει στο Υπουργείο σας "σύστημα διαπλοκής" με μοναδικό στόχο τον έλεγχο των αγροτών και την αποκόμιση μικροπολιτικών ωφελημάτων για εσάς προσωπικά και οικονομοπολιτικών προνομίων στον υπερκομματικό εσμό των "αντιπροσώπων" με τον οποίο έχετε διαπλακεί.

Είναι χρυσή ευκαιρία να αποδείξετε ότι δεν είστε ένας φτηνός κομματάρχης τύπου Γκόρτζου, ικανός μόνο να εκτοξεύετε συνθήματα σε επαρχιακά καφενεία και σε χρυσοπληρωμένες συγκεντρώσεις των υποτακτικών σας, αλλά ένας υπεύθυνος πολιτικός, τον οποίο ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης επάξια τοποθέτησε επικεφαλής σε ένα Υπουργείο που διαχειρίζεται τις τύχες ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού.

Κύριε Υπουργέ,

Θα περιμένω μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, να σας ακούσω από το βήμα του ΓΕΩΤΕΕ.
Αν δεν εμφανιστείτε, θα μου δώσετε την ευκαιρία να υποθέσω ότι το κοστούμι που φοράτε είναι μεγαλύτερου μεγέθους από Εσάς.

Με τιμή
Geoponix

Υστερόγραφο: Μην ανησυχείτε, οι συνάδελφοι της Συνέλευσης θα σας χειροκροτήσουν. Ξέρω τουλάχιστον πέντε (5) που θα πάνε γυμναστήριο τις παλάμες τους από τώρα, για να είναι έτοιμοι. Αν θέλετε να είναι έξι (6), φέρτε μαζί σας και τον Νομάρχη.
.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Προσοχή στις αιτήσεις ένταξης, λέει ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας


Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Σιγαλός, σε επιστολή του προς τις Διευθύνσεις Γεωργίας και ΤΟΚΑΑ, αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι Μόλις προσφάτως, λάβατε το έγγραφο 15609/22-10-2008 του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Σκιαδά για την «κατάθεση» αίτησης υποψηφιότητας για την ένταξη στη Δράση: Ενθάρρυνση επενδύσεων μικρού κόστους στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Παρατηρήθηκε λοιπόν το φαινόμενο σε ορισμένες εκ των υπηρεσιών σας, να κατατεθούν φάκελοι υποψηφιότητας και να πρωτοκολληθούν.


Ενημερώνουμε λοιπόν, για την ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος (όπως άλλωστε το ίδιο προβλεπόταν και θα προβλέπεται) ότι σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα πρέπει να έχουν προηγηθεί τα εξής:

  • Η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας & Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης.
  • Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης Λεπτομερειών (άρθ. 1, παράγρ. 4 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
  • Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την Προκήρυξη του Μέτρου. (άρθ.9, παράγρ. 1 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
  • Η δημοσιοποίηση των αποφάσεων από τις Περιφέρειες (άρθ. 9, παράγρ. 2 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
  • Η εγκατάσταση της internet εφαρμογής.
Οι παραπάνω αποφάσεις δεν έχουν εκδοθεί, η internet εφαρμογή δεν έχει εγκατασταθεί και οπωσδήποτε δεν δημοσιοποιήθηκε τίποτα σχετικό από τις Περιφέρειες.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ακολουθηθεί είναι στον «αέρα» και φυσικά, όχι μόνον διάτρητη είναι, αλλά και νομικά προσβλητέα και φυσικά ως Επιμελητήριο θα επιδιώξουμε, με κάθε τρόπο την σωστή εφαρμογή των Εθνικών και Κοινοτικών νομοθεσιών και οδηγιών και την αποφυγή παρατυπιών που θα μας εκθέσει τόσο στους ενδιαφερόμενους αγρότες, όσο και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από http://www.agrotypos.gr/ - 6/11/2008

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ο κ. Κοντός κάνει Αγροτική Πολιτική με “Φωτογραφικό” διαγωνισμό για το ΟΣΔΕ και “Μαϊμού” προκήρυξη για τα μικρά Σχέδια βελτίωσης


Ο Διεθνής “στημένος” διαγωνισμός με τα χονδροειδή “λάθη” και τις “φωτογραφικές” διατάξεις για το ΟΣΔΕ, ματαιώθηκε.

Στη σχετική ανακοίνωση του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λέει μισές αλήθειες, αναφέρει επιλεκτικά δύο μόνο φορείς που κατέθεσαν ένσταση, και αποσιωπά σκόπιμα την ένσταση της ΠΟΣΕΓ και πιθανόν και άλλων φορέων. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρεμβαίνει με την ανακοίνωσή του στα γεγονότα και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους τεχνάσματα δεν αποπροσανατολίζουν τους Γεωπόνους και δεν αναστέλλουν την επί έξη χρόνια σταθερή και επίμονη προσπάθεια της ΠΟΣΕΓ, για ένα αξιόπιστο ΟΣΔΕ, με διαδικασίες που θα τις χαρακτηρίζουν η διαφάνεια και η νομιμότητα.

Είναι φανερό ότι η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού είναι μια κίνηση τακτικής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, με διπλό στόχο. Από την μια να ρίξει στάχτη στα μάτια των ελεγκτών της Ε.Ε. (όπως είχε κάνει ο κ. Κοντός και το 2005) και από την άλλη να μεθοδεύσει την ανάθεση του έργου στη ΠΑΣΕΓΕΣ με επικάλυψη νομιμότητας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Υπηρεσίες συγκέντρωσης, εισαγωγής και επεξεργασίας στοιχείων των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2009, 2010 και 2011....» αποκαλύπτει με τον πιο σαφή τρόπο ότι υπάρχει ένα έργο του οποίου η ανάθεση διέπεται από διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ομολογεί δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι:

¨ Οι αναθέσεις που προηγήθηκαν στους «κρατικοδίαιτους συν-εταίρους» ήταν παράνομες.
¨ Η ευθύνη για την προχειρότητα με την οποία διαχειρίστηκαν από το 2004 το ΟΣΔΕ οι “κρατικοδίαιτοι συν-εταίροι” ανήκει αποκλειστικά στον κ. Κοντό.
¨ Η ευθύνη (από το 2004) για τα πρόστιμα που επιβαρύνθηκε και θα επιβαρυνθεί η χώρα, ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο τον κ. Κοντό.
¨ Η ευθύνη για τις “κουτοπονηριές” και τις “φωτογραφικές διατάξεις” του διεθνούς διαγωνισμού ανήκει αποκλειστικά στον κ. Κοντό.
¨ Κάθε πρόστιμο που επιβάλλεται από το 2004 για το ΟΣΔΕ στην χώρα είναι “κατόρθωμα” του κ. Κοντού.

Ο κ. Κοντός, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για το ΟΣΔΕ και την αποτυχία του νόμου για την κτηνοτροφία, προσπαθεί να καλύψει τα συντρίμμια της “πολιτικής“ του (!!!) καταφεύγοντας σε σπασμωδικές ενέργειες, χωρίς να υπολογίζει τις δυσμενείς συνέπειες που έχουν στην αγροτική ανάπτυξη και την αγροτική οικονομία.

Ο κ. Κοντός παραμένει προκλητικά αδιόρθωτος, λειτουργεί ως ιδιοκτήτης του ΥΠΑΑΤ, τακτοποιεί τους δικούς του, φροντίζει τους αρεστούς και υποτακτικούς του, συνεχίζει τον πόλεμο κατά των ενοχλητικών Γεωτεχνικών και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αποκομίσει βραχυπρόθεσμα επικοινωνιακά οφέλη ή να εκμεταλλευτεί αντιθέσεις ανάμεσα σε επιστημονικούς κλάδους για να περάσει τα μέτρα που θέλει. Είναι βέβαιο όμως ότι αυτή η πολιτική θα πέσει στο κενό.

Τελευταία επικοινωνιακή και πελατειακή “επιτυχία” του κ. Κοντού είναι το πρόγραμμα για τα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης, το οποίο αφορά επενδύσεις στην αιγοπροβατοτροφία, με επιλέξιμη δαπάνη έως 50.000 €. Οι αιτήσεις των δικαιούχων γίνονται δεκτές με διαδικασίες, που παραβιάζουν προκλητικά την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και βάζουν αναπόφευκτα σε περιπέτειες τους κτηνοτρόφους, αφού είναι γνωστό ότι για να υποβληθούν φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν προηγηθεί:

Η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας & Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης.
Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης Λεπτομερειών. (Άρθ. 1, παράγρ. 4 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την Προκήρυξη του Μέτρου. (Άρθ. 9, παράγρ. 1 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
Η δημοσιοποίηση των αποφάσεων από τις Περιφέρειες. (Άρθ. 9, παράγρ. 2 της υπό έκδοση ΚΥΑ).
Η εγκατάσταση της internet εφαρμογής.

Καμία από τις παραπάνω αποφάσεις δεν έχει εκδοθεί, η internet εφαρμογή δεν έχει εγκατασταθεί και οπωσδήποτε δεν δημοσιοποιήθηκε τίποτα σχετικό από τις Περιφέρειες. Όσο για το περιεχόμενο των αποφάσεων, περιέχει σημεία τα οποία θα δημιουργήσουν προβλήματα στους αγρότες που θα θελήσουν να ενταχθούν στο μέτρο.

Τα λόγια και οι ενέργειες του κ. Κοντού είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι νέοι αγρότες δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα επικοινωνιακά τρυκ του κ. Κοντού. Οι δικαιούχοι πρέπει να σκεφθούν πολύ πριν αποφασίσουν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα που, με ευθύνη του κ. Κοντού, είναι μετέωρο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γ. Γραμματέας
Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΓ ( www.poseg.gr )
Ανέβασα την παραπάνω ανακοίνωση γιατί μου άρεσε.
Φαίνεται ότι η ΠΟΣΕΓ είχε πέσει στη χύτρα με το φίλτρο όταν ήταν μικρή.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Η προς υπογραφή ΚΥΑ ξεκινά χωρίς να έχει προκηρυχθεί


«Μήνυμα» από τον κ. Κοντό στους κ.κ. Αλογοσκούφη και Παυλόπουλο.
Μονίμως «ξεκινά η ενίσχυση σε υπάρχουσες αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει ΔΕΝ υπάρχει ΚΥΑ, ΔΕΝ υπάρχει υπουργική Απόφαση Λεπτομερειών και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει υπουργική απόφαση της προκήρυξης.
Πως λοιπόν θα «αρχίσει» η υποβολή των αιτήσεων και μάλιστα ηλεκτρονικά;
Μετά την επίσκεψη του κ. Κοντού στον πρωθυπουργό που τον ενημέρωσε για τη λειψυδρία (;) και το κόστος παραγωγής (;) (δεν έχει καμία σχέση με το Βατοπέδιο!!!), έβγαλε την ανακοίνωση ότι «ξεκινά» η εφαρμογή του Μέτρου 121 του Π.Α.Α χωρίς κανείς να καταλάβει πως θα εφαρμοσθεί κάτι το οποίο ΔΕΝ υπάρχει.

Προφανώς για να «εκθέσει» τους δύο υπουργούς γιατί δεν έχουν υπογράψει ακόμη κι έτσι δεν προχωρούν τα προγράμματα.
Όσο για την κατάργηση των γεωπόνων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θεωρείται από τους κυβερνώντες ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό; Γιατί να μην καταργηθούν και οι Πολιτικοί Μηχανικοί κύριε Παπαγιαννίδη αφού είσαστε και πρόεδρός τους έχετε το «μέσον» να το επιβάλλετε!! Εδώ είναι που λένε η «επιστήμη» σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Διαβάστε ολόκληρη την ΚΥΑ που είναι προς υπογραφή και μετά τις υπογραφές θα την ξαναδιαβάσουμε. Έχει βέβαια και κάτι μεταφρασμένα ελληνικά αλλά υποθέτουμε ότι θα μετατραπούν σε ελληνικά για να καταλάβουμε κι εμείς οι απλοί θνητοί τι θέλουν να πουν οι τεχνοκράτες που τη συνέταξαν.....

Μαίρη Λυμπεροπούλου

Το ΥΠΠΑΤ δεν είναι μόνο η Αθήνα.


Εδώ και δέκα ημέρες δεν είναι δυνατό να δούμε την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (http://www.minagric.gr/).

Ο αποκλεισμός αφορά τους χρήστες που συνδέονται μέσω OTENET, που περιλαμβάνει την συντριπτική πλειοψηφία των υπηκόων από την επαρχία.

Δεν είναι πρόβλημα της ΟΤΕΝΕΤ αλλά της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ και του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Σε σημερινή επικοινωνία συναδέλφου με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ είπαν ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα.

Το εκπληκτικό είναι ότι δεν τους είχε ενοχλήσει μέχρι σήμερα κανένας από το ΥΠΑΑΤ για το θέμα, αν και είναι βέβαιο πως κάποιοι στο Υπουργείο ήταν ενήμεροι.

Τι να πεί κανείς! Μακάρι να ήταν το μόνο πρόβλημα στο ΥΠΑΑΤ.


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Το τυρί το είδανε, την φάκα όμως;



Τι διαβάσαμε πάλι:
"Το σύνολο των επιστημόνων της ΠΕΠΤΕΓ αποδέχεται πλήρως την προς εφαρμογή ΚΥΑ και στέκεται όπως πάντα, αρωγός στην κοινή προσπάθεια του ΥΠΑΑΤ και του Έλληνα Αγρότη για ένα καλύτερο αύριο."
Εκνευρίζομαι. Τους πέταξε ο Αλέκος ένα κοκαλάκι και άρχισαν να κουνάνε την ουρά.
Δεν πήραν χαμπάρι όλη την κινητοποίηση που γίνεται, όχι για "συντεχνιακούς λόγους", "συνάδελφοι", αλλά για να αντιμετωπιστεί η καταστροφική πολιτική του ΥΠΑΑΤ, η οποία σίγουρα δεν οδηγεί σε "ένα καλύτερο αύριο".
Λόγω φόρτου εργασίας τα περί "συναδέλφων" και "επιστημόνων" θα απαντηθούν αύριο.









Η ανακοίνωση της ΠΕΠΤΕΓ (τεχνολόγοι) από τον Αγροτύπο:
Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 25 χρόνια που η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1.. προτάσσει το συμφέρον του Έλληνα Αγρότη παραγκωνίζοντας συντεχνιακά συμφέροντα και επιδιώξεις
2.. εφαρμόζει πλήρως την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα επαγγελματικά δικαιώματα ,χωρίς παράνομους αποκλεισμούς.
3.. στοχεύει στην μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων και στην καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα του μέτρου εντάσσοντας σε κοινή προσπάθεια το σύνολο των επιστημόνων του γεωπονικού κλάδου ( τεχνολόγοι γεωπόνοι & γεωπόνοι ).
4.. διασφαλίζει προς όφελος του Έλληνα Αγρότη την λειτουργία του ανταγωνισμού χωρίς παρεμβατισμούς.
Το σύνολο των επιστημόνων της ΠΕΠΤΕΓ αποδέχεται πλήρως την προς εφαρμογή ΚΥΑ και στέκεται όπως πάντα, αρωγός στην κοινή προσπάθεια του ΥΠΑΑΤ και του Έλληνα Αγρότη για ένα καλύτερο αύριο.