Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Ο Τσελεμεντές του Πακέτου


Παίρνουμε έναν "Αλέκο" και τον βάζουμε στην "κατσαρόλα". Τον ξεπλένουμε καλά να φύγουν όλα τα υπολείμματα "ακατανόμαστων". Τον μαρινάρουμε στη συνέχεια με μερικά από τα αλάνια για να μαλακώσει.

Από τα υλικά που έχουμε στο ντουλάπι φτιάχνουμε μερικά συνοδευτικά και σάλτσες. Μαγιονέζα (βάμβακος), τυροκαφτερή (κτηνοτροφίας), ρώσικη (νέων υλικών), μπεσαμέλ (ΑΡΓΩ), ντολμαδάκια (Ομοσπονδίας, κοινοπραξίας, κάτι τέτοιο) και ότι άλλο μας κάτσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία, υλικά έχουμε.

Ψήνουμε τον "Αλέκο" στους 127 βαθμούς, στους 1.127, στους 280, στους 480 ή και τον αφήνουμε άψητο (tatar). Δεν έχει και τόσο σημασία. Σημαντικό είναι το επόμενο βήμα.

Περιχύνουμε τον ¨Αλέκο" με όλες τις σάλτσες και ανακατεύουμε και όλα τα συνοδευτικά. Προσοχή: Προσθέτουμε μπόλικα μπαχαρικά να σκεπάσουν τις μυρωδιές. Τα μπαχαρικά να είναι outsourcing. Ρίχνουμε και μια χούφτα τσιμέντο (Αρκούδος). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μπαλτατζί.

Για να μην μας κράξουνε το ονομάζουμε ¨Νέα Κουζίνα" (τραβάμε και μερικά φράγκα για το marketing).

Προσλαμβάνουμε και καμμιά πενηνταριά σερβιτόρες για να είναι επαγγελματικό το σερβίρισμα.

Σημαντικό: Έχουμε από την αρχή έτοιμο τον μ@λ@κ@ που θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Καλή όρεξη!

Πρόταση για την συνέλευση του ΓΕΩΤΕΕ

Δεν το βλέπω να έρχεται ο υπουργός (ούτε ο κανονικός ούτε ο Πακέτος) με όλα αυτά που του σούρνουμε και θα του σούρουμε μέχρι τότε. Άσε που μπορεί να μην είναι καν υπουργός μέχρι τότε (για τον κανονικό λέω, ο άλλος είναι παντός καιρού, Uniroyal).




Για να μην λείψει το glamour προτείνω να καλέσουμε τον Νομάρχη. Λίγο που έχει και καιρό να έρθει σε συνέλευση του ΓΕΩΤΕΕ, λίγο που θα τον παρακαλέσει ο πρώην υπαρχηγός του, λέω ότι θα έρθει.





Να μας δώσει και την ευκαιρία να του εκδηλώσουμε και την ευγνωμοσύνη μας για την εμπνευσμένη καθοδήγησή του και το τεράστιο έργο του.



Να πάρουν κουράγιο και οι διάδοχοί του (καί οι 5 (+2)) για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Σκάνδαλο Βατοπεδίου vs σκάνδαλο ΟΣΔΕ





Τι μου έλεγε προχτές ο Οβελίξ:


Από τα λίγα που διαβάζω, η κόντρα Κοντομηνά - Ρουσόπουλου ανέδειξε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. (Δεν μπορεί, διαβάζει κρυφά!) Όλο το χωριό έμαθε ότι:




  1. Υπήρχε σύστημα διαπλοκής μεταξύ μελών της κυβέρνησης, υπάκουων κρατικών λειτουργών και μοναστηριακών κύκλων

  2. Η ζημιά του Δημοσίου ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

  3. Υπάρχουν φαινόμενα πλουτισμού εμπλεκομένων. (Σίγουρα διαβάζει κρυφά!)

  4. Κάποιοι φορείς προσπαθούσαν να σταματήσουν το φαινόμενο αλλά ήταν φωνές βοώντων εν τη ερήμω... (Αυτό πάλι! Ξανάπεσε στην χύτρα με το φίλτρο;)

  5. Όταν εδέησε η τηλεόραση, όλοι άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα και κυριαρχεί στην πολιτική ειδησιογραφία για μήνες.

  6. Αποφεύχθηκε η περαιτέρω ζημιά του Δημοσίου. (Σιγουρότατα διαβάζει κρυφά!)

  7. Κάποιοι εισαγγελείς πιάσανε δουλειά.

  8. Υπήρξε παραίτηση υπουργού και σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

  9. Το θέμα θα επηρεάσει τις επόμενες εκλογές.

  10. Γίνονται ενέργειες για την άρση της ζημιάς του Δημοσίου.

  11. Ξεκίνησε ο διάλογος για το πως θα αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει..... (Έξυσε το κεφάλι του)

Ναι βρε, το επόμενο σκάνδαλο του ΟΣΔΕ! (Δεν είναι δυνατόν! Έπαθε κρίση ευφυίας!) Κοίτα ομοιότητες:

1. Υπάρχει σύστημα διαπλοκής μεταξύ μελών της κυβέρνησης, υπάκουων κρατικών λειτουργών και των γνωστών κύκλων.
2. Η ζημιά του Δημοσίου ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
3. Υπάρχουν φαινόμενα πλουτισμού εμπλεκομένων.
4. Κάποιοι φορείς προσπαθούν να σταματήσουν το φαινόμενο αλλά είναι φωνές βοώντων εν τη ερήμω...

Εδώ βέβαια (κοντοστάθηκε) σταματούν οι ομοιότητες. Λες να βρεθεί κανένας καναλάρχης για την συνέχεια:

5. Να δεήσει η τηλεόραση, ώστε όλοι να ασχολούνται με το θέμα και να κυριαρχήσει στην πολιτική ειδησιογραφία για μήνες.
6. Να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημιά του Δημοσίου.
7. Κάποιοι εισαγγελείς να πιάσουν δουλειά.
8. Να υπάρξει παραίτηση υπουργού και σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.
9. Το θέμα να επηρεάσει τις επόμενες εκλογές.
10. Να γίνουν ενέργειες για την άρση της ζημιάς του Δημοσίου. (Αυτό Οβελίξ μου είναι ευσεβής πόθος. Τα πρόστιμα ΔΕΝ επιστρέφονται.)
11. Να ξεκινήσει ο διάλογος για το πως θα αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

(Σταμάτησε, σκάλιζε το χώμα με το παπούτσι του, περίμενε να πω κάτι. Περίμενε ίσως να τον παινέψω για την σκέψη του. Αλήθεια, αυτό το μεγάλο παιδί μερικές φορές με ξαφνιάζει. Δεν ήθελα όμως να τον αφήσω στην πλάνη του.)


- Αφελή μου Οβελίξ. Βρήκες τις ομοιότητες αλλά σου ξεφεύγει μια σημαντική διαφορά: Ο ΕΛΕΓΧΟΣ! Ας αφήσουμε στην άκρη το μετρητό (λέμε τώρα). Στο Βατοπέδι οι καλόγεροι ήταν πνευματικοί των εμπλεκομένων και αυτοί, σαν πνευματικά τους παιδιά, υπάκουαν και γινόταν η δουλειά.

Στην άλλη περίπτωση το μοναστήρι και το Υπουργείο είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. Τα πνευματικά παιδιά είναι οι άλλοι, οι αποκάτω. Αυτοί που φέτος θα πεινάσουν, που δεν έχουνε ψιλά στην τσέπη, να βγουν στο καφενείο να πιουν ένα τσίπουρο. Είδες όμως πόσο υπάκουα παιδιά είναι; Γκρινιάζουν λίγο αλλά δεν κλαίνε. Δεν έβγαλαν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, δεν όργωσαν την εθνική. Ούτε θα το κάνουν όσο διαρκεί το διακομματικό σύστημα.

Ο Καίσαρας κάτι άκουσε για το φαγοπότι αλλά όσο τα χωριά κάθονται ήσυχα (Όλα; Όχι βέβαια! Ένα μικρό χωριό της Γαλατίας κ.τ.λ....) δεν θα το ρισκάρει να αλλάξει κάτι. Θα πληρώνει κάτι παραπάνω, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ, για να έχει την ησυχία του.

Γιαυτό, μην το παιδεύεις. Πάμε να πιάσουμε κανένα αγριογούρουνο, ίσως βρούμε και τίποτα ξεχασμένους Ρωμαίους να τους πλακώσουμε.

Φύγαμε! (Έλαμψε το πρόσωπό του. Απλά πράγματα, που τα καταλαβαίνει....)
.

ΚΙΝΗΜΑ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας από την ΠΑΣΕΓΕΣ

Αλέκο,
Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 18 του άρθρου 35 του ν. 2810/2000 αναφέρει: <<Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) ενισχύεται οικονομικά από τον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με την καταβολή σε αυτή, κάθε χρόνο, ποσοστού δύο και μισό τοις εκατό (2,5%) από τα έσοδά του, που πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη διάταξη του εδαφίου α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν. 1790/1988 (ΦΕΚ 134 Α`), όπως κάθε φορά ισχύει.>>

Aλέκο,
Όλοι οι αγρότες πληρώνουν ΕΛΓΑ, όμως δεν είναι όλοι οι αγρότες μέλη των συνεταιρισμών. Ως πότε ο δύσμοιρος αγρότης θα χρηματοδοτεί με τα δικά του λεφτά ένα ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ; Ως πότε ο κακόμοιρος Έλληνας φορολογούμενος θα δίνει τα χρήματα του κι αυτά (μέσω ΕΛΓΑ) να καταλήγουν στα ταμεία της ΠΑΣΕΓΕΣ;

http://farmpress.blogspot.com/2008/10/blog-post_2969.html

Στην αγροτιά να δεις κρίση


Υπάρχει μια παραδοχή ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει πλήξει τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα (εργαζόμενους, μισθωτούς, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους).
Και ενώ η επικαιρότητα είναι στραμμένη στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για τους παραπάνω, κανείς δεν μιλά για την κρίση που έχει ήδη πλήξει την πιο αδύνατη κοινωνική τάξη, τους αγρότες.

Τους Ελληνες αγρότες που πλήττονται από την κρίση με πολλούς τρόπους. Από την κάθετη πτώση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, από την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής και από την ανυπαρξία μηχανισμών παρέμβασης (π.χ. συνεταιρισμοί, έλεγχος της εμπορικής δραστηριότητας, κρατική παρέμβαση κ.λπ.).

Περισσότερες από 500.000 αγροτικές οικογένειες (οι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί) αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και η κυβερνητική αρωγή είναι ανύπαρκτη και απούσα. Μια καταγραφή στην εξέλιξη των τιμών αποδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα των αγροτών και την έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.

(Δίνει στοιχεία)

Η πτώση των τιμών δεν επηρεάζει μόνον το αγροτικό εισόδημα. Εχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα της ελληνικής περιφέρειας.Τώρα ο κόσμος εκτός Αθηνών περιμένει τα 2 δισ. ευρώ των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση). Από τις 15 Οκτωβρίου μπορούσαν να δοθούν. Ακόμη δεν ακούστηκε τίποτα. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πόση υπομονή θα κάνει ο αγροτικός κόσμος!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ (http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=40839184)



Την Τετάρτη θα πάρουμε απουσίες.




Παράγινε το κακό με την αποχώρηση μελών του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ από τις συνεδριάσεις ώστε να μην υπάρχει απαρτία. Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα παιδία ...χτενίζεται.





Ευτυχώς που η συνεδρίαση είναι στην Θεσσαλονίκη και ο Νομικός τουλάχιστον δεν θα χάσει πάλι κανένα αεροπλάνο.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι!


Κάνετε λάθος! Δεν είναι γράφημα των μετοχών στο ΧΑΑ.
Είναι οι μετοχές των γεωπόνων στο ΥΠΑΑΤ!
Μπήκαμε σε ύφεση!